
Wat heb je nodig?
1 rode ui
3 teentjes knoflook
300 g rode paprika's
2 geroosterde paprika's (bokaal)
1 komkommer
75 ml olijfolie
peper
zout
Voor de salsa
1 tomaat
0,50 komkommer
3 takjes koriander
0,50 rode ui
1 citroen (sap)
3 el olijfolie
4 el zonnebloempitten
Hoe ga je te werk?
Snipper de ui en knoflook.
Spoel en verwijder de zaadlijsten van de paprika.
Snijd de paprika, geroosterde paprika en komkommer in gelijke stukken.
Doe de groenten en de olijfolie in een blender en mix glad.
Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een beetje water aan toe indien de soep te dik is.
Maak de salsa.
Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes.
Hak de koriander fijn. Pel en snipper de rode ui.
Meng de tomaat, komkommer, ui en koriander onder elkaar en overgiet met de olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
Bak de zonnebloempitjes in een braadpan zonder vetstof goudbruin.
Verdeel de soep over de glazen, schep een lepel van de salsa bij de soep en werk af met geroosterde zonnebloempitjes en een blaadje koriander.
Meer lekker recepten vind je op www.lekkervanbijons.be