Startpagina Archief

Koude paprikasoep

Deze koude paprikasoep met salsa van komkommer en tomaat smaakt heerlijk op een warme zomerdag. Je hebt zo’n 35 minuten nodig om het voor 4 personen te bereiden.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

1 rode ui

3 teentjes knoflook

300 g rode paprika's

2 geroosterde paprika's (bokaal)

1 komkommer

75 ml olijfolie

peper

zout

Voor de salsa

1 tomaat

0,50 komkommer

3 takjes koriander

0,50 rode ui

1 citroen (sap)

3 el olijfolie

4 el zonnebloempitten

Hoe ga je te werk?

Snipper de ui en knoflook.

Spoel en verwijder de zaadlijsten van de paprika.

Snijd de paprika, geroosterde paprika en komkommer in gelijke stukken.

Doe de groenten en de olijfolie in een blender en mix glad.

Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een beetje water aan toe indien de soep te dik is.

Maak de salsa.

Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes.

Hak de koriander fijn. Pel en snipper de rode ui.

Meng de tomaat, komkommer, ui en koriander onder elkaar en overgiet met de olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.

Bak de zonnebloempitjes in een braadpan zonder vetstof goudbruin.

Verdeel de soep over de glazen, schep een lepel van de salsa bij de soep en werk af met geroosterde zonnebloempitjes en een blaadje koriander.

Meer lekker recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Minder overtredingen in Vlaamse slachthuizen

Veeteelt Ondanks een verdrievoudiging van de controles daalde het aantal inbreuken inzake dierenwelzijn met 61%. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Sofie Joosen (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
Voir plus d'articles
Meest gelezen