Startpagina Archief

Frambozenmousse

Deze yoghurtmousse met frambozen smaakt op elk moment van de dag: als ontbijt, vieruurtje of lekker licht dessert. Je hebt zo’n 3 uur nodig om het te bereiden voor 1 persoon.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

100 g frambozen

250 g yoghurt

1 tl honing

1 eiwit

1 blaadje gelatine (2g/blaadje)

1 el pistachenoten

Hoe ga je te werk?

Spoel de frambozen en mix de vruchten fijn.

Klop de yoghurt luchtig op met de frambozenmousse en de honing.

Klop het eiwit tot een stevige sneeuw. Laat de gelatine smelten in 1 eetlepel kokend heet water.

Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en spatel er dan voorzichtig het eiwitschuim onder.

Schep in kleine glaasjes of potjes. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Versier met enkele frambozen, gehakte pistachenoten en honing.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Europese landbouwerskoepel roept op tot actiedag dinsdag tegen Europees landbouwbeleid

Boerenprotest De Europese landbouwerskoepel Copa-Cogeca, Boerenbond en de Waalse organisatie FWA roepen op om op dinsdag 20 mei een pan-Europese actiedag te houden tegen het Europees landbouwbeleid. Dat blijkt uit een korte mededeling op de website en een uitnodiging die de ronde gaat. Boerenbond verduidelijkt dat het gaat om een symbolische actiedag en het niet de bedoeling is dat landbouwers in groten getale op straat zullen komen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen