Startpagina Archief

Frambozenmousse

Deze yoghurtmousse met frambozen smaakt op elk moment van de dag: als ontbijt, vieruurtje of lekker licht dessert. Je hebt zo’n 3 uur nodig om het te bereiden voor 1 persoon.

Wat heb je nodig?

100 g frambozen

250 g yoghurt

1 tl honing

1 eiwit

1 blaadje gelatine (2g/blaadje)

1 el pistachenoten

Hoe ga je te werk?

Spoel de frambozen en mix de vruchten fijn.

Klop de yoghurt luchtig op met de frambozenmousse en de honing.

Klop het eiwit tot een stevige sneeuw. Laat de gelatine smelten in 1 eetlepel kokend heet water.

Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en spatel er dan voorzichtig het eiwitschuim onder.

Schep in kleine glaasjes of potjes. Laat 3 uur opstijven...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen