Startpagina Archief

Varkensrollade met gehakt

Zet je ook elk jaar traditioneel gevulde kalkoen op je kerstmenu? Probeer eens iets anders en plaats deze varkensrollade op het menu. Serveer met veenbessencompote en ovenaardappelen. Na een uur is dit gerecht voor 4 personen klaar.

Wat heb je nodig?

Voor de ovenaardappelen:

500 g krielaardappelen

verse tijm

2 el olijfolie

Voor de rollade:

800 g varkensfilets

300 g gemengd gehakt

8 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham

8 blaadjes salie

1 sjalot

1 teentje knoflook

2 el olijfolie

Voor de compote:

bakboter

1 sjalot

1 kl venkelzaad (gekneusd)

30 ml Porto

2 el honing

250 g veenbessen

peper

zout

300 g spinazie

Hoe ga je te werk?

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen