Startpagina Archief

Hoe AI

bijdraagt

aan voedsel-

veiligheid

Op 7 juni, de World Food Safety Day, brachten de bestuurders van 21 Europese voedselagentschappen een bezoek aan het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) in Melle. De groep wil de voedselveiligheid verbeteren en kijkt met veel belangstelling naar de robots, drones en proeffabriek van het ILVO.

De bestuurders van de Europese voedselagentschappen komen regelmatig samen om na te denken over nieuwe risico’s, om vernieuwingen op te volgen en om het belang van de voedselveiligheidscultuur bij bedrijven te benadrukken. Voor deze driedaagse ontmoeting was technologische vernieuwing een van de thema’s. Het is belangrijk dat alle voedselagentschappen dezelfde nieuwe technieken kennen en op dezelfde manier inzetten.

Hoog niveau van voedselveiligheid handhaven

De ontmoeting vond in ons land plaats, omdat België momenteel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen