Startpagina Archief

Hoe AI

bijdraagt

aan voedsel-

veiligheid

Op 7 juni, de World Food Safety Day, brachten de bestuurders van 21 Europese voedselagentschappen een bezoek aan het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) in Melle. De groep wil de voedselveiligheid verbeteren en kijkt met veel belangstelling naar de robots, drones en proeffabriek van het ILVO.

De bestuurders van de Europese voedselagentschappen komen regelmatig samen om na te denken over nieuwe risico’s, om vernieuwingen op te volgen en om het belang van de voedselveiligheidscultuur bij bedrijven te benadrukken. Voor deze driedaagse ontmoeting was technologische vernieuwing een van de thema’s. Het is belangrijk dat alle voedselagentschappen dezelfde nieuwe technieken kennen en op dezelfde manier inzetten.

Hoog niveau van voedselveiligheid handhaven

De ontmoeting vond in ons land plaats, omdat België momenteel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Droogkosten bij lage vochtgehaltes stijgen opnieuw

Granen De gemiddelde droogkosten voor granen zijn dan wel gedaald tegenover vorig jaar, maar bij lage vochtpercentages betaalt men opnieuw flink meer. Dat blijkt uit de ontvangstvoorwaarden voor inlandse granen van de oogst 2025, die recent werden gepubliceerd door sectororganisatie Fegra.
Voir plus d'articles
Meest gelezen