Startpagina Archief

Gepofte zoete aardappel gevuld met gehakt,

rode biet en tomaten

Deze gepofte zoete aardappel is een echte smaaksensatie. Het is niet alleen een kleurrijk gerechtje, maar ook nog eens voedzaam en perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Geniet van de rijke en hartige smaken die dit gerecht te bieden heeft! Na 50 minuten kunnen 4 personen van dit hoofdgerecht smullen.

Wat heb je nodig?

4 zoete aardappelen

500 g gemengd gehakt

2 takjes rozemarijn

peper

zout

olijfolie

peterselie (gehakt)

2 tomaten

2 rode bieten (voorgekookt)

120 ml zure room

1 el wittewijnazijn

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was en droog de zoete aardappel zonder te schillen. Halveer en leg (met de snijkant naar beneden) op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er een beetje olijfolie over, kruid met peper en zout en plaats gedurende 20...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Myrle Claessens: ‘Ik help, begeleid en adviseer bij mogelijke handelsconflicten’

Actueel In juli werd Myrle Claessens aangesteld als de eerste neutrale contactpersoon voor de agrovoedingsketen in België. Haar functie, ondergebracht bij de FOD Economie, bestaat erin landbouwers en andere spelers in de sector te ondersteunen in hun handelsrelaties, spanningen te voorkomen en een evenwichtige dialoog te bevorderen. Het is een nieuwe functie die ontstond naar aanleiding van de landbouwprotesten van begin 2024.
Voir plus d'articles
Meest gelezen