Startpagina Archief

Kalfstong in dragonsaus met balletjes

Deze kalfstong in dragonsaus met balletjes is een klassiek en smaakvol gerecht dat indruk zal maken op je gasten. De kalfstong wordt langzaam gekookt tot hij boterzacht is en geserveerd met een romige dragonsaus en smakelijke gehaktballetjes. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een familiediner. Het duurt 3 uur om het te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

1 kalfstong

300 g kalfsgehakt

4 el wittewijnazijn

1 glas witte wijn

2 sjalotten (fijngesnipperd)

1 el boter

1 el bloem

100 ml room

peper

zout

1 bosje dragon

1 eierdooier

Hoe ga je te werk?

Zet de tong onder water met 10 g zout per liter water en laat hem zachtjes koken onder een deksel gedurende 1,5 uur.

Haal de tong uit het gezouten kookwater, bewaar deze bouillon voor straks. Laat de tong 15 minuten rusten in koud water.

Maak de tong schoon,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen