Startpagina Archief

Kalfstong in dragonsaus met balletjes

Deze kalfstong in dragonsaus met balletjes is een klassiek en smaakvol gerecht dat indruk zal maken op je gasten. De kalfstong wordt langzaam gekookt tot hij boterzacht is en geserveerd met een romige dragonsaus en smakelijke gehaktballetjes. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een familiediner. Het duurt 3 uur om het te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

1 kalfstong

300 g kalfsgehakt

4 el wittewijnazijn

1 glas witte wijn

2 sjalotten (fijngesnipperd)

1 el boter

1 el bloem

100 ml room

peper

zout

1 bosje dragon

1 eierdooier

Hoe ga je te werk?

Zet de tong onder water met 10 g zout per liter water en laat hem zachtjes koken onder een deksel gedurende 1,5 uur.

Haal de tong uit het gezouten kookwater, bewaar deze bouillon voor straks. Laat de tong 15 minuten rusten in koud water.

Maak de tong schoon,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voorlopig geen subsidies voor extra bos

Milieu De Vlaamse regering vindt voorlopig geen akkoord over de subsidies aan gemeenten voor bosuitbreiding. Minister van Landbouw en Omgeving Jo Brouns (cd&v) wil de voorziene gronden eerst aan de schattingsprijs aanbieden aan landbouwers.
Voir plus d'articles
Meest gelezen