Startpagina Actueel

Nertsenkweek: minister mag niet weigeren op basis van beleidsvoornemen

De Raad van State heeft een weigeringsbeslissing om een nertsenkwekerij uit te breiden vernietigd omdat Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege in haar motivatie verwees naar een beleidsvoornemen van haar collega Ben Weyts.

De nertsenkwekerij uit Beveren-Waas bezit een vergunning om 16.200 nertsen te houden tot 2030, maar diende eind 2015 een aanvraag in om dat aantal uit te breiden tot 27.000 dieren.

Op 12 mei 2016 verleende de deputatie een vergunning, maar begin december 2016 weigerde de minister die vergunning. Minister Schauvliege baseerde zich op een beleidsnota van haar collega Weyts die de intentie had geuit om (dit jaar) het parlement over een totaalverbod op het kweken van nertsen te laten stemmen.

Maar een aankondiging...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken