Valtra, 70 jaar jong in 2021

Valtra brengt een speciaal jubileummodel uit n.a.v. haar 70ste verjaardag.
Valtra brengt een speciaal jubileummodel uit n.a.v. haar 70ste verjaardag. - Foto: Valtra

Valtra startte in 1951, toen nog als Valmet, met de serieproductie van tractoren in Jyväskylä, Finland. Het eerste model was de Valmet 15 met 15 pk vermogen. Het was ontworpen om een paard op een kleine boerderij te vervangen.

Vijfde generatie

Door productontwikkeling hebben Valtra-tractoren nu hun vijfde generatie bereikt. Met de 70ste verjaardag van het merk worden er grote investeringen in de fabriek in Suolahti, Finland gelanceerd. Er komt een nieuw logistiek centrum en deze zomer zal er met de bouw van een nieuwe spuiterij worden begonnen.

Klantspecifiek bouwen

Begin jaren negentig werd bij Valtra het bestelsysteem voor klanten geïntroduceerd. Dit betekende dat er in de fabriek geen tractor op voorraad werd vervaardigd; in plaats daarvan werd elke tractor klantspecifiek gebouwd.

Tegenwoordig is de klantgerichtheid van Valtra terug te zien in het brede scala aan beschikbare accessoires en opties, evenals in de Unlimited Studio, waar één op de drie tractoren die in de fabriek in Suolahti worden geproduceerd, nu wordt afgestemd op de exacte specificaties van de klant.

Jubileummodel

Ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag zal Valtra 70 speciaal uitgeruste "Limited Redition" -trekkers produceren. Deze jubileummodellen zijn beschikbaar in de T-serie (T174e tot T254) en zullen wereldwijd worden verkocht.

De speciaal uitgeruste jubileummodellen hebben een dieprode metallic lak die doet denken aan Valtra's roots 70 jaar geleden. De rode kleur komt ook naar voren in de details van de tractor, onder meer in de stiksels van het lederen interieur en de binnenverlichting. Het jubileummodel heeft zwarte velgen en een roestvrijstalen Limited Redition-badge.

Tim Decoster

Meest recent

Meest recent