Startpagina Actueel

Dubbel zoveel vragen van veehouders omtrent wolfwerende maatregelen

Verleden jaar hebben minstens dubbel zoveel veehouders dan in 2019 advies gevraagd aan het Wolf Fencing Team met betrekking tot wolfwerende maatregelen. Dat blijkt uit cijfers die Mieke Schauvliege (Groen) bij Vlaams minister Zuhal Demir opvroeg.

In 2019 is het Wolf Fencing Team België (WFTB) opgestart om veehouders te ondersteunen bij het nemen van preventieve, wolfwerende maatregelen. Voor de werking in 2020 werd in een toelage van 20.000 euro voorzien. Het WFTB telt ondertussen 150 vrijwilligers.

Tot eind november 2020 werden 70 aanvragen van veehouders voor hulp en/of advies ontvangen omtrent het nemen van wolfwerende maatregelen. Hiervan werden intussen 40 dossiers afgewerkt. In 2019 waren er slechts 30 aanvragen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken