Startpagina Actueel

Twee nieuwe rassen gerst op Belgische rassenlijst

Op de Belgische rassenlijst zijn 2 nieuwe rassen wintergerst opgenomen: LG Zagora en Abbeyroad. Dat maakt het Departement Landbouw & Visserij bekend.

Leestijd : 1 min

De officiële proeven werden uitgevoerd door de afdelingen voor Rassenonderzoek van cultuurgewassen (ILVO- Plant –Teelt en Omgeving – Merelbeke en CRA-W Département Production et filières - Gembloux). Deze officiële proeven werden uitgevoerd in opdracht van de Technisch Interregionale Werkgroep voor de samenstelling van de Nationale rassenlijst voor Landbouwgewassen. De proeven werden aangelegd in 7 centra, gelegen in volgende landbouwstreken: Polders (1), Zandstreek (1), Zand-leemstreek (1), Leemstreek (3) en Condroz (1).

LV-Departement Landbouw & Visserij

Lees ook in Actueel

Grootschalige Franse test om suikerbieten te beschermen tegen vergelingsziekte

Bieten In Frankrijk wordt dit jaar een grootschalige test georganiseerd voor de biologische bestrijding van de vergelingsziekte bij suikerbieten. 500 ha bietenvelden wordt behandeld met kairomonen (feromoonachtige stoffen die een geur verspreiden). De kairomonen moeten de bladluizen weghouden van de planten, zodat de ziekte minder optreedt of dat behandeling met insecticide pas later nodig is.
Meer artikelen bekijken