Startpagina Actueel

Voedselonzekerheid verergerde in 2023 met toename conflicten

Bijna 282 miljoen mensen hadden in 2023 voedselhulp nodig, of 24 miljoen mensen meer in een jaar tijd. Daarover luiden 16 VN- en humanitaire organisaties woensdag 24 april de noodklok.

De verergering van de voedselonzekerheid is te wijten aan conflicten, vooral in de Gazastrook en in Soedan. Ook extreme weersomstandigheden en economische schokken spelen een rol, zo staat in het jongste rapport over voedselcrisissen van het netwerk FISN (Food Security Information Network). Volgens het netwerk blijven de vooruitzichten voor dit jaar somber.

Het is het vijfde opeenvolgende jaar dat het aantal mensen in acute voedselonzekerheid stijgt. Ongeveer 700.000 mensen stonden aan de rand van hongersnood in 2023, van wie 600.000 in Gaza. Dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken