Startpagina Actueel

Open brief Groene Kring: “Moeilijke tijden vragen om sterke mensen”

Het Nationaal Bestuur van Groene Kring steekt met een open brief jonge boeren een hart onder de riem. Ze doen tegelijk ook een oproep aan de overheid voor meer ruimte en perspectief.

Bram Van Hecke, voorzitter van Groene Kring: “Wij zien bij Groene Kring dat jonge boeren het vandaag best moeilijk hebben. Denk maar aan de prijszetting, de vergunningskwestie, het ruimtebeslag, MAP6... Daarbovenop is het tijdens de coronacrisis ook nog eens best eenzaam om boer te zijn. Als Nationaal Bestuur vinden wij het zeer belangrijk om die jonge boeren te steunen. Wij zijn de toekomst en wij willen en moeten degenen zijn die het systeem rechttrekken. Ook aan de beleidsmakers willen wij dat duidelijk maken. Daarom vragen we meer ruimte en perspectief. Dat hebben we nodig om...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken