Startpagina Paarden

Veulenprijskamp tijdens de paardenmarkt

De veulenprijskamp van het Vlaams Paard ging door tijdens de Torhoutse paardenmarkt. De opkomst was vrij goed met mooie en goedgevulde reeksen.

Leestijd : 2 min

Bij de hengstveulens ging de eer naar Xeron van ’t Kaleihof, een mooi gelijnd veulen van Philip Vandeghinste uit Brugge. Bij de merrieveulens was het Xtra van Belle die met de eer ging lopen en ook veulenkampioene werd. Xtra is eigendom van Sabrina Beck uit Bailleul (Fr). Bij de jaarlinghengsten ging de eerste plaats naar Wiston de la Hutte van Marc Mahieu uit Waasten. Bij de jaarlingmerries was het dan weer Wendy van Belle die vooraan stond. Dit uitmuntend paard scoorde op alle fronten. Het is een fokproduct en eigendom van ‘Ferme Beck’ uit Bailleul (Fr.). Bij de tweejarige hengsten was het Victoir Declerq die met de beker ging lopen.

Deze chique hengst en veelbelovend jong paard, werd gefokt bij Ivan Declerq uit Meulebeke en is eigendom van Jurgen Talpe uit Komen. Bij de tweejarige merries was het Verona van ‘t Kaleihof die geprimeerd werd (eig. Philip Vandeghinste uit Brugge). Ook bij de jaarlingen en de tweejarigen werd een provinciaal jeugdkampioene gekozen: Wendy van Belle haalde het. Ten slotte werd uit beide provinciale kampioenen een dagkampioen gekozen. Het was Wendy van Belle die als dagkampioene werd aangeduid. “Deze superieure merrie leunt exterieurmatig zeer dicht aan bij het ideaalbeeld van het moderne Vlaams Paard. Wendy toont een chique belijning met veel rasadel. Zij beschikt trouwens over correct beenwerk en uitmuntende gangen”, vertelde ons juryvoorzitter Patrick Trio. We publiceerden in de krant twee foto’s. Deze en de andere vier winnaars vindt u hier terug.

B.L.

Lees ook in Paarden

Finale Longines FEI Jumping World Cup 2023/2024: ‘Koning’ Edward (BWP) overheerst iedereen!

Paarden De tweede opeenvolgende zege van King Edward en zijn Zweedse ruiter Henrik von Eckermann in de Longines FEI Wereldbeker Jumping, heeft zonder meer een Belgisch tintje. Je kan er immers altijd van uitgaan dat het paard presteert dankzij een heel getalenteerde ruiter. Enig welgeplaatst chauvinisme indachtig, denken wij echter meer in de richting van: wat zou de ruiter zijn zonder zo’n buitenaards getalenteerd BWP-paard?
Meer artikelen bekijken