FAO-index van voedselprijzen stijgt in februari voor 9de maand op rij
De mondiale prijzen van voedselgrondstoffen zijn in februari voor de 9de achtereenvolgende maand gestegen, waarbij de noteringen voor suiker en plantaardige oliën het sterkst stegen, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

De FAO-index van de voedselprijzen, die de maandelijkse veranderingen in de internationale prijzen van algemeen verhandelde voedselgrondstoffen bijhoudt, bedroeg in februari gemiddeld 116,0 punten, 2,4 procent meer dan de vorige maand en 26,5 procent meer dan een jaar geleden.
De FAO-suikerprijsindex steeg met 6,4 procent ten opzichte van januari, omdat de productiedalingen in de belangrijkste producerende landen samen met de sterke importvraag uit Azië tot aanhoudende bezorgdheid...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement