Startpagina Actueel

Europa keurt Luxemburgse regeling van 1 miljoen euro goed voor door corona getroffen varkenshouders

De Europese Commissie heeft een Luxemburgse regeling van € 1 miljoen goedgekeurd ter ondersteuning van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) die actief zijn in de varkensproductiesector in de context van de uitbraak van het coronavirus.

Leestijd : 1 min

De regeling werd goedgekeurd op grond van de tijdelijke kaderregeling inzake staatssteun. In het kader van de regeling zal de overheidssteun de vorm aannemen van directe subsidies tot 40.000 euro per bedrijf. De maatregel is bedoeld om de begunstigden te helpen het inkomensverlies dat ze hebben geleden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus gedeeltelijk aan te pakken.

Meer specifiek is de regeling bedoeld om hen in staat te stellen de financiële lasten van hun landbouwbedrijven voor het laatste trimester van 2020 en het eerste trimester van 2021 te betalen. De Commissie stelde vast dat de Luxemburgse regeling in overeenstemming is met de voorwaarden van het tijdelijke kader.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken