Startpagina Actueel

Bayer investeert in de haven van Antwerpen fors in hergebruik water

Bayer tilt in de haven van Antwerpen waterrecyclage naar een hoger niveau. In een vestiging waar gewasbeschermingsmiddelen geproduceerd worden, wordt biologisch gezuiverd afvalwater opgewaardeerd tot een kwaliteit die nog beter is dan drinkwater. “We zijn trots om als grote watergebruiker de waterkringloop verder te kunnen sluiten”, zegt Managing Director Frank Lingier op Wereldwaterdag.

Een goede fabriek staat niet stil maar is altijd bezig met verbeteringen. Innovatie is het fundament van Bayer.” De nieuwe installatie produceert wekelijks 6.000 m³ water van hoge kwaliteit en vermindert het gebruik van vers water op de site met ca. 10%. “Op jaarbasis komt deze reductie overeen met het drinkwaterverbruik van ca. 3.000 gezinnen van vier”, legt Bart Peeters, het technisch brein achter de installatie, uit.

Industrieel afvalwater afkomstig van 7 fabrieken...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken