Startpagina Actueel

Lift-off van online platform Local Food Works

Het nieuwe webplatform voor de korte voedselketen Local Food Works is helemaal uit de startblokken. De omzet van de voedselverkoop overschreed afgelopen jaar de 2 miljoen. En ook in Nederland is de uitrol gestart. Daar beginnen een 10-tal initiatieven de verkoop via het platform.

Leestijd : 2 min

Alle duurzame initiatieven voor korteketenverkoop kunnen er terecht. Boeren en producenten kunnen er een eigen online buurtwinkel uitbaten, leverancier worden bij de marktorganisaties op het platform en/of hun online aanbod vergroten met waren van andere producenten.

Groot voordeel: ze beheren op 1 plek hun producten, leveringen, verpakkingsmateriaal en uitbetalingen. En kunnen daarbij voor de verschillende kanalen en afnemers variëren in prijszetting. Het platform voorziet in al het nodige voor administratie en boekhouding.

Uitgebreide productinfo

De klant kiest zijn buurtmarkt en ziet er onmiddellijk alle verkrijgbare producten. Bestellingen en betalingen verlopen rechtstreeks tussen producent en klant, met een performante webshop. De productinfo is uitgebreid: beschrijving, foto, label, ingrediënten, prijsopbouw, bedrijfsvoorstelling.

Iconen geven aan welk deel van de prijs naar producent, transport, btw en administratiekosten gaat. De filters op (sub)categorie, label (bio, streekproduct, fairtrade, vegan) en/of allergenen geven extra gebruiksgemak. Ook handig: een vorige bestelling hernemen kan met 1 klik, aanpassingen zijn uiteraard mogelijk.

Betalen via vernuftig betaalsysteem

Alle financiële verrichtingen gebeuren met een vernuftig betaalsysteem. De klant betaalt als in een gewone webshop, maar het bedrag blijft tot de afhaling in zijn wallet. Voordeel: geen terugbetaling nodig als een besteld product niet geleverd kan worden. Het bedrag blijft als krediet in de wallet van de klant staan, die het in mindering brengt bij een volgende betaling.

Statiegeld? Het platform is er klaar voor. Het gaat naar de wallet van de leverancier, en de klant krijgt het maar terug (als in te zetten krediet) wanneer hij de verpakking heeft teruggebracht.

Meer info: https://localfoodworks.eu.

LV-LocalFoodWorks

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken