Startpagina Actueel

Vleesconsumptie in Duitsland op laagste niveau in decennia

Het vleesverbruik in Duitsland is in 2020 gedaald tot het laagste niveau in decennia, zo blijkt uit cijfers van het federale centrum voor Landbouw (BZL).

Met 57,3 kilogram per persoon per jaar, kwam de vleesconsumptie uit op het laagste niveau sinds de start van de statistieken in 1989. In vergelijking met 2019 ging het om een daling met 750 gram. De consumptie van varkensvlees daalde met 940 gram per persoon, de grootste afname van alle vleessoorten. Voor rund- en kalfsvlees was er een daling met 40 gram ten opzichte van 2019.

Het verbruik van vlees van gevogelte steeg dan weer met 180 gram per persoon. Mensen zijn zich meer bewust van de milieu-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken