DEWA bouwt RVS-tanks voor lichter transport

Een mengmesttank uit RVS zorgt voor een gewichtsbesparing.
Een mengmesttank uit RVS zorgt voor een gewichtsbesparing. - Foto: TD

Naast de gewichtsbesparing is een RVS-tank ook steviger, slijtvaster en kent ze een hoger afwerkingsniveau.

Gewicht blijft zowel bij transport als bij veldwerk een heet hangijzer. Overgewicht tijdens transport kan leiden tot dure boetes, teveel gewicht in het veld heeft structuurschade tot gevolg.

De broers Jan en Frank De Walsche gingen op zoek naar een oplossing om lichtere tanken te bouwen, en vonden deze in de vorm van RVS.

De nieuwe RVS-mengmesttanks van DEWA bestaan met een inhoud van 16 tot 29 kubieke meter en in 2- of 3-assige uitvoering. Dankzij de gewichtswinst blijft een tridemtank met 29 kubieke meter inhoud en zonder wielaandrijving binnen de wettelijke normen op gebied van gewicht.

De tanks kunnen zowel als een vaste constructie op een DEWA-onderstel gebouwd worden of als opbouw op een wisselchassis, in combinatie met bijvoorbeeld een silagebak.

Het chassis is voorzien van een hydraulische ophanging en de gekende DEWA starreassturing. Dankzij deze starreassturing kunnen de tanks ook in hondengang achter de trekker meerijden, een vaak gevraagde optie.

Standaard zijn de tanks van DEWA uitgerust met een touchscreen bediening. Daarnaast kunnen de tanks voorzien worden van de meest courante opties zoals een zuigarm, volledig opendraaiend achterdeksel, wiel-aandrijving, een weegsysteem of een turbovuller/losser. Voor het vullen en lossen zijn alle types pompen mogelijk. De pompen worden hydraulisch aangedreven door middel van het load sensing systeem van de trekker.

De nieuwe RVS-mengmesttanks hebben een Europees gelijkvormigheidsattest (COC) en kunnen dus vrij verkocht worden in alle Europese lidstaten.

Meest recent

Meest recent