BelOrta investeert om slasoorten verser dan vers bij consument te krijgen

Door de vacuümkoeling blijven bladgewassen langer houdbaar en van goede kwaliteit.
Door de vacuümkoeling blijven bladgewassen langer houdbaar en van goede kwaliteit. - Foto: BelOrta

Vorig jaar verkocht BelOrta meer dan 56 miljoen stuks sla en slasoorten, goed voor de helft van de Belgische aanvoer ervan. Al merken we dat deze productgroep nog altijd voldoende groeipotentieel heeft.

Om de slasoorten zo vers mogelijk bij de consument te krijgen, worden regelmatig de commercialisatie en logistieke processen van een productgroep onder de loep genomen. In 2020 lanceerde BelOrta succesvol 2 verschillenden nieuwe verkoopsystemen: dagverse sla en extra voorverkoop.

“Gedurende bepaalde periodes in het jaar is er nood aan specifieke alternatieve verpakkingen voor de export van ons kwalitatief en vers topproduct. We willen flexibel inspelen op deze vraag door dagelijks een aanbod in voorverkoop aan te bieden. Het aanbod voorverkoop en dagvers geoogste sla wordt gelijktijdig aangeboden met de dagelijkse neerzet verkoop. In 2020 heeft deze aanpak geleid tot meer dynamiek in de verkoop”, vertelt Sabine Devreese, manager divisie groenten bij BelOrta.

Duurzaamheid

BelOrta draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en er wordt aanhoudend gezocht naar duurzame alternatieven, zo ook voor verpakkingen. Zo bieden we onze kopers de mogelijkheid om sla te kopen in een papieren zak in plaats van een plastic exemplaar.

BelOrta zet blijvend in op versheid en kwaliteit van het product en daarom is als kers op de taart geïnvesteerd in vacuümkoeling. Hiermee worden bladgewassen op een snelle en uniforme manier gekoeld tot circa 2°C. Het zorgt er niet alleen voor zorgt dat de houdbaarheid van bladgewassen aanzienlijk verlengd wordt, ook de kwaliteit van de producten blijft beter bewaard. Op die manier zetten we onze strijd tegen voedselverspilling extra kracht bij.

BelOrta

Meest recent

Meest recent