Cristal kiest voor lokaal geteelde gerst en hop

De Belgische pils Cristal maakt voortaan gebruik van lokale gerst en hop in samenwerking met Belgische boeren.
De Belgische pils Cristal maakt voortaan gebruik van lokale gerst en hop in samenwerking met Belgische boeren. - Foto: Cristal

De Limburgse brouwerij maakt sinds begin 2021 al gebruik van 100 % groene stroom door de toevoeging van 2 windmolens, bovenop de bestaande zonnepanelen op het dak van de brouwerij. Cristal wil ook proactief inzetten op het gebruik van zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Zo start Cristal met een testveld met gerst dat wordt geteeld in Riemst. De eerste oogst wordt tegen de zomer verwacht. Het testveld is ongeveer 1 ha groot. Volgend jaar wil de brouwerij opschalen naar 10 ha en wellicht zelfs 20 ha gerst.

Daarnaast startte Cristal begin 2021 een langetermijnsamenwerking met hophoeve 't Hoppecruyt in West-Vlaanderen. Door die samenwerking mag Cristal vanaf dit najaar het icoon 'gebrouwen met Belgische hoppen' toevoegen op al haar verpakkingen, die ook een nieuwe look krijgen. “Ze zijn bij 't Hoppecruyt in 2018 gestart met een innovatie, waardoor ze de hop kunnen verwerken op 24 uur tijd”, zegt Ellen Mertens, innovatie-experte bij Cristal. “Daardoor is de hop ultravers wanneer die toekomt in de brouwerij en blijven de aroma's optimaal behouden. Dat is een groot verschil met hop die uit landen als bijvoorbeeld Duitsland of Tsjechië komt.”

Belga

Meest recent

Meest recent