Plantaardige oliën drijven FAO-voedselprijsindex in maart op, terwijl graannoteringen dalen
De wereldvoedselprijzen zijn in maart voor de tiende achtereenvolgende maand gestegen, waarbij de noteringen voor plantaardige oliën en zuivelproducten de belangrijkste stijgers waren, meldde de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

De voedselprijsindex van de FAO, die de maandelijkse veranderingen in de internationale prijzen van veel verhandelde voedselgrondstoffen bijhoudt, bedroeg in maart gemiddeld 118,5 punten, 2,1 % hoger dan in februari en bereikte zijn hoogste niveau sinds juni 2014.
De trends verschilden per grondstoffentype. De prijsindex voor plantaardige oliën van de FAO steeg in maart met 8 % ten opzichte van de voorgaande maand en bereikte een hoogste niveau in bijna 10 jaar....
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement