Krone scholingen via videostreaming positief geëvalueerd

Tijdens de coronacrisi heeft het Krone scholingsteam tot op heden al 82 video- en ‘Distance’-scholingen ontwikkeld.
Tijdens de coronacrisi heeft het Krone scholingsteam tot op heden al 82 video- en ‘Distance’-scholingen ontwikkeld. - Foto: Krone

Al direct tijdens de eerste lockdown is Krone er mee begonnen, om video’s te produceren van scholings- en praktijkvoorbeelden. Deze werden vervolgens in een E-learning omgeving aangeboden. “Gelukkig waren online scholingen niet compleet nieuw voor ons, daar wij reeds in 2018 al de eerste scholingsonderwerpen digitaal ingevoerd hebben”, vertelt Jan Holk, bedrijfsleider van het Krone trainingscentrum.

Het grote voordeel van digitale videoscholingen: de deelnemers kunnen zich plaats- en tijdsonafhankelijk online laten scholen, daarnaast kan men de scholing op ieder moment pauzeren om bijvoorbeeld deze volgende dag voort te zetten of eventueel te herhalen.

Positieve balans

Krone-directeur Wolfgang Jung, verantwoordelijk voor Service & Parts, maakt een positieve balans op na een jaar online scholingen. “Dankzij de professionele samenwerking tussen meerdere afdelingen hebben wij zeer snel de benodigde apparatuur voor onze streamingsdiensten kunnen aanschaffen en vervolgens in gebruik genomen. Gelijktijdig hebben wij in een hal van ons trainingscentrum een permanent opnamestudio gebouwd, dat intern omgedoopt is tot ‘Spellewood’.

De positieve feedback van onze nationale en internationale partners heeft ons gesterkt, dit format verder te professionaliseren. Zo maken deze technieken het mogelijk om op een later tijdstip in te schakelen, afhankelijk van de lokale tijdzone, of om de stream eenvoudig volledig terug te kijken.”

82 video’s en scholingen

Ondertussen biedt Krone 82 video- en ‘Distance’-scholingen aan in het Duits en Engels, die geheel naar wens door de Krone-dealers geboekt kunnen worden. Tijdens deze scholingen worden regelmatig meerkeuzevragen geïntegreerd. “Zo zorgen wij er voor, dat alle deelnemers continu opletten en aanwezig zijn. Aan het einde van de scholing volgt dan een afsluitende test. Als alle meerkeuzevragen en de afsluitende test naar behoren worden afgesloten, ontvangen alle deelnemers een persoonlijk certificaat welke ze normaal gesproken ook tijdens presentiescholingen ontvangen”, legt Jan Holk uit.

“Tijdens een pandemie is het de beste oplossing voor alle betrokkenen. Bovendien hebben wij afgelopen jaar gezien, dat het meer dan nuttig is om ook in de toekomst online scholingsvarianten in ons trainingsprogramma te integreren”, concludeert Holk.

Meest recent

Meest recent