Startpagina Akkerbouw

Traag tempo, maar stabiele grasgroei

Gemiddeld stond er midden vorige week bij de door Hooibeekhoeve opgevolgde graspercelen zo’n 2,1 ton droge stof per ha op het veld.

Leestijd : 1 min

Dat betekende een gelijke groei vergeleken met de week ervoor namelijk 70 kg DS/dag. Niet slecht als we vergelijken met andere waarnemingen in Vlaanderen.

Gemiddeld loopt de grasgroei ten opzichte van vorig jaar zo'n 330 kg DS/ha achter. Rond 1 mei ziet de weersvoorspelling er voorlopig goed uit, maar of er voldoende gras op het veld zal staan om een eerste snede te maaien is de vraag. In elk geval krijgen we eindelijk wat zomerse temperaturen wat ten goede zal komen aan de groei.

Intussen wordt er al wel volop Italiaans raaigras als snede voor de maïs geoogst. De opbrengsten zullen misschien wat minder zijn maar kiezen voor een tijdige zaai van de mais - die toch de hoofdteelt is - loont meestal. Te hoge grasopbrengsten onttrekken immers te veel vocht uit de bodem wat nadelig is voor de maïs.

LCV

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs blijft stijgen

Aardappelen Na eerdere prijsstijgingen in de voorbije weken, meldt Belgapom deze week opnieuw een prijsstijging voor de rassen Fontane en Challenger. Ditmaal van 550 naar 600 euro per ton (zonder BTW).
Meer artikelen bekijken