Startpagina Actueel

Milcobel verhoogt voor de 4de maand op rij de melkprijs, in april met 1 euro/100 l

Sinds begin 2020 is de melkprijs die zuivelverwerker Milcobel uitbetaalt met 5 euro per 100 l gestegen. Na eerdere melkprijsverhogingen van 1,40 euro/100 l in januari, 50 cent/100 l in februari en 2,10 euro/100 l in maart, komt er in april nog eens 1 euro/100 l bij. Dat brengt de standaardprijs voor de melkleveringen van april op 32 euro/100 l.

Leestijd : 1 min

Zuivelverwerker Milcobel zag de voorbije weken en maanden heel wat leden uittreden en doet een offensief om de trouwe zuivelleverancier te belonen met een betere melkprijs. Dat gebeurt dit jaar al voor de 4de maand op rij, goed voor in totaal 5 euro extra. Het gaat voor april nu om een reëel uitbetaalde melkprijs van gemiddeld 34,56 euro per 100 liter.

In een interview met Vilt zegt Betty Eeckhaut, voorzitter van Milcobel, verder nog. “Het vertrouwen kan pas terugkeren als de melkprijs competitief is. Dat is op dit moment de grootste noodzaak en prioriteit waar we volop aan werken. Maar ook binnen de coöperatie ligt een grote uitdaging om de onderlinge samenhorigheid terug te vinden. Als een bedrijf in crisis is en de melkprijs niet is wat het zou moeten zijn, beginnen de leden te twijfelen en krijg je wantrouwen. Maar als het bedrijf goed draait, dan kan het vertrouwen terugkomen.”

LV-Vilt

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken