MSD Animal Health breidt ‘intelligent’ productaanbod uit

MSD neemt Allflex over. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van dieridentificatie voor verschillende diersoorten, zoals runderen, varkens, schapen en geiten.
MSD neemt Allflex over. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van dieridentificatie voor verschillende diersoorten, zoals runderen, varkens, schapen en geiten. - Foto: MSD-Allflex

MSD zet zich al al 130 jaar in om geneesmiddelen en vaccins te vinden voor veel van ’s werelds uitdagende ziektes. MSD Animal Health, een divisie van Merck & Co, is de wereldwijd opererende diergezondheidsdivisie van MSD. Deze divisie is in meer dan 50 landen aanwezig met eigen vestigingen, terwijl haar producten op meer dan 150 markten beschikbaar zijn. Naast één van de breedste assortimenten van veterinaire geneesmiddelen, vaccins en services, biedt het bedrijf ook een uitgebreid pakket digitaal verbonden identificatie-, traceerbaarheids- en monitoringsproducten aan.

Meer digitale oplossingen

Dankzij de overname van Allflex Livestock Intelligence wordt dit bestaande pakket aangevuld met digitale oplossingen gericht op identificatie, traceerbaarheid en monitoring. Wereldwijd is Allflex marktleider op het gebied van dieridentificatie, zowel visueel als elektronisch (RFID), voor verschillende diersoorten, zoals runderen, varkens, schapen en geiten. Bovendien kunnen er ook biopten genomen worden om genomische voorspellingen te doen bij de verschillende diersoorten. Bij runderen is het identificatie-oormerk waarbij een weefselbiopt wordt genomen een belangrijke pijler in de BVD-eradicatie.

Het Allflex-monitoringssysteem SenseHub bij rundvee omvat halsband- (cSense Flex Tag) en oorsensoren (eSense Flex Tag) die dierdata registreren. Hiermee wordt relevante informatie verkregen over tocht, vruchtbaarheid, ziekte, hittestress en voermanagement, op zowel individueel als op groepsniveau, bij zowel melkvee als vleesvee. Dankzij deze oplossingen kunnen veehouders de gezondheid en het welzijn van hun dieren verbeteren, met als resultaat een verhoogde efficiëntie en productiviteit van hun bedrijf.

AV

Meest recent

Meest recent