Startpagina Varkens

Vleeskwaliteit sturen via ras(keuze) en geslacht

“De raskeuze en stressgevoeligheid van de eindbeerlijn bepalen niet alleen in grote mate de technologische en eetkwaliteit van varkensvlees, maar ook het economische plaatje”, stelde Eline Kowalski bij de recente voorstelling van haar doctoraatstudie.

Sinds decennia wordt de Vlaamse vleesvarkensproductie gekenmerkt door een efficiënte productie met een hoge karkaskwaliteit en goede dierprestaties. Vleeskwaliteit werd meestal niet in de fokprogramma's opgenomen. De afgelopen jaren werd echter een afname van de eetkwaliteit (sappigheid en malsheid) en de technologische verwerkingskwaliteit (kookrendement) waargenomen.

Betere vleeskwaliteit

De Europese intentie om te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Bereken zelf je PAS-referentie 2030

Stikstof Via een online referentietool kan je zelf de PAS-referentie 2030 van je bedrijf berekenen, de maximale ammoniakemissie die je bedrijf na 2030 mag uitstoten. Sinds maandag 28 april kan je ook een afwijkende berekeningsmethode van de referentiesituatie 2021 aanvragen.
Meer artikelen bekijken