Startpagina Actueel

Europa keurt Litouwse regeling van 6,8 miljoen euro steun goed ter ondersteuning van varkens- en pluimveesector

De Europese Commissie heeft een Litouwse regeling van 6,8 miljoen euro goedgekeurd ter ondersteuning van bedrijven die actief zijn in de varkens- en pluimveesector in het kader van de uitbraak van het coronavirus. De regeling werd goedgekeurd in het kader van de tijdelijke kaderregeling inzake staatssteun.

Leestijd : 1 min

De overheidssteun, die de vorm aanneemt van directe subsidies, staat open voor alle ondernemingen die actief zijn in de productie en verwerking van varkens en pluimvee. De steun is bedoeld om te zorgen voor voldoende liquiditeit voor begunstigden die tussen oktober 2020 en juni 2021 een omzetdaling van ten minste 30% hebben geleden in vergelijking met de overeenkomstige periode in de jaren 2019 en 2020.

Het doel van de regeling is om de begunstigden te helpen om hun ongedekte vaste kosten te dekken en hun activiteiten tijdens en na de uitbraak voort te zetten. De maatregel zal naar verwachting tussen de 51 en 100 begunstigden ten goede komen. De Commissie stelde vast dat de Litouwse regeling in overeenstemming is met de voorwaarden van de tijdelijke kaderregeling.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken