Gevulde paprika met gehakt en kaas

Gevulde paprika met gehakt en kaas

Wat heb je nodig?

4 gele paprika’s

80 g quinoa

400 g gemengd gehakt

1 courgette

100 g maïs in blik

200 g kerstomaatjes

1 lente-ui

200 g Père Joseph

1 citroen

2 el olijfolie

Peper en zout

Extra:

gemengde sla

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de paprika’s in de helft, verwijder de zaadlijsten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel de paprika’s met olijfolie, kruid met peper en zout en gaar 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereid ondertussen de quinoa volgens instructies op de verpakking.

Snipper de lente-ui fijn en snijd de kerstomaatjes in de helft. Rasp de kaas fijn.

Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de courgette in fijne blokjes. Haal het vlees uit de pan en bak de courgetteblokjes samen met de lente-ui op in dezelfde pan.

Meng het gehakt met de quinoa, courgette, lente-ui, uitgelekte maïs, kerstomaatjes en de geraspte kaas.

Neem de paprika’s uit de oven en vul met de gehaktmengeling. Schuif opnieuw in de oven en bak nog eventjes verder tot de kaas gesmolten is.

Haal uit de oven en besprenkel met weinig citroensap. Dien op met de groene salade. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Meest recent

Meest recent