RH-serie stortbunkers vernieuwd

Dankzij een doorontwikkeling kwamen er enkele vernieuwingen bij Grimme stortbunkers.
Dankzij een doorontwikkeling kwamen er enkele vernieuwingen bij Grimme stortbunkers. - Foto: Grimme

Om bij het inschuren en verwerken van aardappelen en uien in verschillende maten te kunnen sorteren, kan de zogenaamde websorteerder toegepast worden. Optioneel kan de nieuwe websorteerder WG 900 vast in de stortbunker RH 12 Combi, RH 20 Combi en RH 24 Combi geïntegreerd worden. Deze combinatie maakt het mogelijk om de productaanname, het reinigen, lezen en sorteren in twee fracties met maar één machine uit te voeren en dat bij een optimale, rechtuit lopende productstroom.

Verzamelafvoerband

Voor een flexibele benutting van de stortbunker RH 20 en RH 24 met reinigings- en sorteerunit, kan bijvoorbeeld in zware omstandigheden ook de sorteerunit als reiniging ingezet worden. Daarbij geeft een optioneel geïntegreerde verzamelafvoerband het afval, dat via de sorteerunit gescheiden wordt, door op de grondafvoerband.

Het voordeel is, dat daarmee maar één navolgende transportband voor het afvoeren van afval nodig is.

Als de sorteerunit uitsluitend voor het sorteren ingezet zal worden, dan kan de sorteerafvoerband eenvoudig weer over de verzamelband geschoven worden. De verzamelafvoerband is binnen de machinebreedte ondergebracht en daarmee beter tegen botsingen beschermd tijdens het manoeuvreren.

Werkverlichting

Voor het verlichten van de machine en de machine-omgeving zijn optioneel 6 LED-werklampen voor de stortbunker RH 20 en RH 24 verkrijgbaar. De werklampen kunnen individueel worden uitgelijnd of verplaatst.

Beschermkast

Voor stofvrij en waterdicht opbergen van de bedieningsterminal en andere bedieningsapparaten, zoals bijvoorbeeld de afstandsbediening van een hallenvuller kunnen vanaf nu alle Grimme stortbunkers met een beschermkast uitgevoerd worden.

Meest recent

Meest recent