Nieuwe Pantera 4504 bij Amazone

Amazone brengt van zijn zelfrijdende spuitmachine een nieuwe generatie uit.
Amazone brengt van zijn zelfrijdende spuitmachine een nieuwe generatie uit. - Foto: Amazone

Een geoptimaliseerd spuitvloeistofcircuit, wijzigingen in het bedieningscentrum en een verhoogde onderhoudsvriendelijkheid bieden een aanzienlijke meerwaarde.

Bij de nieuwe Pantera 4504-serie ligt het zwaartepunt zowel op de verhoogde capaciteit als op het ontlasten van de bestuurder. Het nieuwe SmartCenter met het complete bedieningspaneel is veilig verborgen onder de afdekkap aan de linkerkant van de machine. Bovendien is hier de 60 liter vulmengbak ondergebracht, die snel poeder en granulaat oplost met hoge capaciteit.

De positie van de drukstabiele en vloeibare meststofbestendige dubbele zuigermembraanpomp aan de rechterkant resulteert in een aanzienlijke geluidsreductie en is tevens ook zeer goede bereikbaar.

In plaats van de bedieningskranen maakt de TwinTerminal 7.0 met zijn touchscreen de bediening van de machine veel eenvoudiger. De gebruiker selecteert eenvoudig de gewenste functie en de spuit stelt zich volledig automatisch in. De spuittank en de schoonwatertank worden tot het gewenste niveau gevuld. Met een druk op de knop kan een automatisch reinigingsprogramma worden gestart.

Om te voorzien in de capaciteitsbehoefte heeft de nieuwe, goed toegankelijke brandstoftank een inhoud van 290 liter gekregen, naast een 20 liter AdBlue tank.

De nieuwe machineterminal AmaDrive 7.0 wordt nu in de ergonomische armleuning geïntegreerd. Alle specifieke machine functies kunnen duidelijk worden weergegeven en intuïtief worden bediend op het 7-inch kleurendisplay.

Tim Decoster

Meest recent

Meest recent