Startpagina Actueel

Vlaming kiest voor pure en lokale voeding, stelt VLAM in trendrapport

Een kleine helft van de Vlamingen kiest voor gerechten op basis van pure producten. Maar dat belang zou de komende jaren nog verder zou toenemen. Ook de lokale producten, onder meer door het groeiende bewustzijn tijdens de corona-pandemie, zijn aan een verdere opmars bezig. Meer dan de helft van de Vlamingen geeft aan dat ze lokale productie belangrijk vinden bij de aankoop van verse voeding. Dat blijkt uit een trendrapport van VLAM.

Ter gelegenheid van Wereldmelkdag publiceerde VLAM een trendrapport dat de voornaamste bewegingen in consumentenvoorkeuren voor zuivel aangeeft. Opvallend: de COVID-19-pandemie versnelde enkele trends waardoor pure en lokale voeding aan belang wonnen.

De Vlaamse consument heeft alsmaar meer aandacht voor gezonde voeding en de mogelijke gezondheidsvoordelen van pure producten, zoals zuivelproducten natuur. Daarnaast heeft de consument ook een hernieuwde interesse in de korte keten, waarin de lokale...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken