Zuivelsector produceerde meer melk maar minder ijs in 2020
De Belgische zuivelbedrijven hebben vorig jaar in bijna alle productcategorieën meer geproduceerd dan voordien. Alleen de kaasproductie stagneerde en er werd minder ijs gemaakt, zo blijkt uit cijfers die het statistiekbureau Statbel publiceerde.
De zuivelbedrijven maken vooral melk. De totale productie ervan (melkdranken als chocolademelk meegerekend) bedroeg net geen 893 miljoen l. Dat was 3,6 % meer dan het gemiddelde van de periode 2015-2019. Bijna de helft van de geproduceerde melk is halfvolle melk (408 miljoen l).
Dan volgen volle melk (238 miljoen l) en chocolademelk (146 miljoen l). Melk met vitamines is duidelijk minder in trek: de productie bedroeg 30 miljoen l, 29 % minder dan het gemiddelde van de 5 jaren voordien....
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement