Startpagina Actueel

Boerenforum voert actie aan Hof van Beroep in zaak-Fernand Huts en vermeende staatssteun voor 450 ha landbouwgrond

Volgende week dinsdag 15 juni ontvangt het Hof van Beroep het antwoord van de EU-commissie op haar vraag in de zaak-Fernand Huts. Boerenforum gaat actie voeren en lanceert bij deze gelegenheid een petitie rond ‘toegang tot grond’.

De Zaak Huts gaat over de verkoop van 450 ha landbouwgrond door de stad Gent in 1 lot aan de BV Bijloke, een investeringsmaatschappij van Fernand Huts. Hierdoor hadden kleine boeren geen kans om te bieden. Ondertussen worden pachters op deze gronden opzij gezet (nu al van 160 ha) en is Huts bezig om gronden te ruilen, zonder twijfel met het oog om landbouwgrond om te zetten in, of in compensatie te geven voor, industriegrond in de haven van Gent-Terneuzen

Amper 39.000 euro per...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken