Startpagina Actueel

Hoe realistisch is het streefdoel van 25% biologische landbouw in melkveehouderij?

De EU-strategie Farm-to-Fork heeft tot doel het voedselecosysteem duurzamer te maken. Daarin is een van de ambities om het aandeel van de biologische landbouw tegen 2030 tot maar liefst 25 % op te trekken. Thijs Geijer van ING maakte een interessante studie over de hindernissen in de zuivelsector in Europa om die ambitie ook daadwerkelijk waar te maken.

Verplichte voedingswaardelabels, het risico en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen halveren, overbemesting verminderen, meer natuurgebieden beschermen, 3 miljard bomen planten... : de Europese Commissie presenteerde enige tijd geleden een brede waaier aan initiatieven gepresenteerd in het kader van de nieuwe Farm to Fork- en biodiversiteitsstrategie.

Verlies aan biodiversiteit

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken