Startpagina Actueel

Corona-jaar 2020 duwt thuisverbruik van aardappelen 8% hoger, stelt VLAM

Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dit in 2020 nog toegenomen. Dit resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen in 2020 met 8%. Logisch uiteraard, gezien de sluiting van de horeca.

Hierdoor kwam er een einde aan de dalende trend in het thuisverbruik. Vooral het gevolg van de corona-pandemie en de sluiting van de horeca. Daarnaast stopte in 2020 ook de verschuiving van grote naar kleine verpakkingen en kochten we in verhouding wat vaker terug bij speciaalzaken en recht van bij de boer. Het volumeaandeel van Belgische aardappelen groeide licht tot 76% en bio-aardappelen bleven status quo op 5% volumeaandeel.

Dit alles blijkt uit de Consumptietracker van VLAM, een online onderzoek...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken