Startpagina Paarden

Successen met nieuwkomers voor Belgische pararuiters

De Belgische pararuiters zitten stevig in het zadel voor hun Europees kampioenschap in het Zweedse Göteborg eind augustus.

Leestijd : 1 min

Tweede in Waregem

Reeds eerder in Waregem dit seizoen (CPEDI3*) werd het Belgisch para-equestrian team 2e in de landenwedstrijd. Eveline Van Looveren was er toen aan de slag met haar nieuw paard Feleva. België stuurde vier ruiters naar CPEDI*** Uberherrn begin juli. Het waren ditmaal Barbara Minecci met nieuwkomer Stuart (v. Sir Donnerhall), die Barilla verving, Manon Claeys met San Dior (v. Stedinger), Arthur Dieusaert/Julius Unlimited en Michèle George met Fusion (First Romancier x Sion).

Barbara Minecci start in Graad 3, Arthur Dieusart en Michèle George vertegenwoordigen ons land in Graad 5 en Manon Claeys in Graad 4.

Klaar voor het EK

Het Belgische team keerde met schitterende resultaten terug uit Uberherrn en kijkt aldus terug op een veelbelovende wedstrijd. Met het oog op hun Europees kampioenschap, dat verreden wordt in Göteborg van 22 tot 27 augustus, kan dit tellen.

Dat de Belgen in vorm waren bleek reeds in de landenwedstrijd. Barbara Minecci en haar Stuart waren het sterkst in de team test voor Graad 3 met 70.147 %. Michèle George en Fusion zetten de beste score neer in Graad 5 (70.271 %). In het landenklassement behaalde ons land, net als in Waregem een tweede plaats met een puntentotaal van 482.741.

In de afsluitende Freestyle waren Manon Claeys en Arthur Dieusart goed voor goud, met respectievelijk 72.667 en 70.675 %.

PP

Lees ook in Paarden

Louter uitblinkers, maar wie gaat dit jaar met de oppergaai aan de haal?

Paarden Het Europese Kampioenschap eind augustus in Milaan bracht misschien niet helemaal wat ervan verwacht werd, maar gelukkig zijn er in de springsport vele andere grote evenementen en daar waren de Belgische paarden wel op de afspraak. Zeges van Aken tot Zuidwolde, van Vancouver tot Sydney. Ook in 2023 regen de Belgische paarden de hoogtepunten aaneen. Tien van hen sprongen zich dermate in de kijker dat ze een nominatie voor het ‘Paard van het Jaar’ in de wacht sleepten.
Meer artikelen bekijken