Startpagina Actueel

Top 20 van Belgische begunstigden GLB-steun

Welke natuurlijke en rechtspersonen in ons land krijgen GLB-landbouwsteun? De lijst van alle Belgische begunstigden is vrij te raadplegen op www.belpa.be en staat voor het subsidiejaar 2020 sinds eind mei online. Wie minder dan 1.250 euro steun krijgt, wordt niet vermeld. Voor 2020 voerde de Logistieke en Administratieve Veilingassociatie (LAVA) de top 20 Belgische begunstigden aan, gevolgd door de Belgische Fruitveiling (BFV) en VLAM (het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing).

Als de EU-onderhandelingen voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid worden afgerond, dan gaat dit nieuwe GLB vanaf 2023 in. Ondertussen werden voor 2021 en 2022 de nodige overgangsmaatregelen voorzien. Ook de subsidiëring loopt uiteraard verder.

Pijler 1 en pijler 2

Maar hoe ziet die financiering via het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid er nu precies uit? Dat beleid steunt op 2 pijlers. Pijler 1 is het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken