Startpagina Actueel

ABS: Situatie voor varkenshouders is onhoudbaar

Het Algemeen Boerensyndicaat wijst nog maar eens op de onhoudbare situatie voor onze Vlaamse varkenshouders. “De varkenshouder is al een geruime tijd de zwakste schakel in de keten, terwijl alle andere schakels hun marge behouden”, stelt Bart Vergote, ABS-woordvoerder en varkenshouder.

De voorbije jaren wordt de Vlaamse varkenssector geconfronteerd met een opeenstapeling van problemen. In september 2018 begon het met de vaststelling van AVP (Afrikaanse Varkenspest) in ons land, dit zorgde voor het stilvallen van zo goed als alle export naar derde landen. In een land waar twee derde van de geproduceerde varkens op de export moet, zorgt dit natuurlijk voor de nodige problemen. “We hadden geluk dat onze buurlanden meer exporteerden en wij binnen de EU konden blijven leveren, zo werd na enige tijd een evenwicht...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken