Startpagina Aardappelen

Zoeken naar alternatieven voor Fontane en Innovator

In het kader van het Landbouwcentrum Aardappelen werd in Lennik een rassenproef aangelegd in aardappel. Het doel is om een waardig alternatief te vinden voor Fontane en Innovator, die elk hun problemen met zich meebrengen in de teelt. Er zijn 7 rassen in de running voor Fontane en 3 voor Innovator. Sommige rassen, zoals Babylon, blijken veelbelovend.

In het aardappelveld van het demobedrijf Lemaire-Taelemans werd een aardappelproef aangelegd in het kader van de Vlaamse overheid. De aardappelrassen in proef zijn bestemd voor de verwerking tot friet, en het opzet is om te zoeken naar alternatieven voor de geelvlezige Fontane en de witvlezige Innovator. Fontane is vooral bestemd als diepvriesfriet en voor de verwerking tot aardappelproducten. Innovator geeft dan weer een lange friet die gegeerd is door fastfoodketens.

De proef zelf wordt op meerdere...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken