Startpagina Pluimvee

Vademecum voor de veehouder

Het FAVV heeft een nieuwe brochure gepubliceerd, bestemd voor veehouders, met betrekking tot hun verplichtingen inzake diergeneesmiddelen: ‘vademecum voor de veehouder: modaliteiten voor het administratief- en voorraadbeheer.’

Leestijd : 1 min

Dit vademecum is op de eerste plaats bestemd voor de veehouders om hen te helpen met het vervullen van de wettelijke bepalingen inzake het houden en het gebruik van diergeneesmiddelen zoals is voorzien in het KB van 21 juli 2016 betreffende de voorwaarden voor het gebruik van geneesmiddelen door de dierenartsen en door de verantwoordelijken van de dieren.

Dit vademecum is vanaf heden te raadplegen op de website van het FAVV, waar u ook een voorbeeld van een uitgaand register vindt.

Dit vademecum zal ook beschikbaar zijn als geplastificeerde brochure zodat het gemakkelijk te bewaren is bij het register. De eerste exemplaren zullen verdeeld worden op de stand van het FAVV naar aanleiding van de landbouwbeurs van Libramont van 28 tot 31 juli 2017. Deze kan ook besteld worden bij de dienst communicatie van het FAVV.

Lees ook in Pluimvee

Opnieuw ophokplicht in Nederland na nieuwe uitbraken van vogelgriep

Pluimvee In Nederland is er opnieuw een landelijke ophokplicht voor kippen en andere vogels. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Onlangs werd deophokplicht in Nederland nog opgeheven, maar er zijn daar inmiddels weer 3 nieuwe uitbraken van vogelgriep ontdekt. De uitbraak in de gemeente Edam-Volendam in Noord-Holland is aanleiding om opnieuw met een landelijke ophokplicht te komen.
Meer artikelen bekijken