Startpagina Aardappelen

ABS vraagt om herziening aardappelcontractvolumes

Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) vraagt in een brief aan Belgapom-voorzitter Romain Cools om de bestaande aardappelcontracten voor dit seizoen aan te mogen passen als gevolg van de extreme omstandigheden. De organisatie hekelt het feit dat er geen overmachtsclausule is voorzien in de aardappelcontracten en wil dit op tafel in de toekomstige brancheorganisatie.

Opbrengsten vallen tegen

“Na de slechte ervaring waarbij de telers op het einde van het seizoen de afrekening van seizoen 2016 hebben ontvangen, namelijk de schadeloosstelling voor de niet-geleverde contractaardappelen, is er een grote ongerustheid voor de opbrengsten van de vroege en halfvroege aardappelen. Hier blijkt dat omwille van de uitzonderlijke droogte de opbrengsten sterk tegenvallen. PCA spreekt van +/- 20 ton voor de niet-beregende en +/- 30 - 35 ton voor de beregende...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken