Startpagina Actueel

Agrowaterloket Limburg voorgesteld

Donderdagnamiddag 8 juli is in Kinrooi het Limburgs agrowaterloket voorgesteld door gedeputeerde Inge Moors. Dit is een portaalsite waar land- en tuinbouwers terecht kunnen voor vragen rond waterbeheer.

Leestijd : 1 min

Het uitwerken van innovatie-ideeën en zorgen voor kennisopbouw is én. Maar die expertise moet ook omgezet worden naar schaalbare voordelen. Het Limburgs Agrowaterloket wil hier een brugfunctie vervullen.

Het loket moet gezien worden als én centraal punt waar landbouwers al deze informatie kunnen terugvinden. Het loket krijgt de vorm van een portaalsite www.agrowaterloketlimburg.be die voor iedereen toegankelijk is. Zo zullen ook gemeenten of andere actoren en zelfs het brede publiek hier vragen kunnen voorleggen over waterbeheer op en rond land- en tuinbouwbedrijven.

Het loket heeft als doel om de drempel tot informatie verder te verlagen en de hindernissen in kaart te brengen. De dienst Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werkt hiervoor samen met het Innovatiesteunpunt van de Boerenbond.

Landbouwers zitten vaak met heel wat vragen omtrent haalbaarheid richting zowel technische, vergunningsmatige als economische aspecten. Via de loketfunctie kunnen vragen rechtstreeks gecapteerd worden. Het vormt de basis van de website die hiermee verder kan worden uitgewerkt. De vragen zullen bovendien helpen om het huidige beleid verder bij te sturen. “Met het loket houden we als het ware de vinger aan de pols en kunnen we samen met én voor de agrarische sector nog beter werken aan duurzaam waterbeheer”, verklaart gedeputeerde Moors.

Lees ook in Actueel

Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden

Actueel De conjunctuurindex van de Vlaamse land- en tuinbouw stijgt lichtjes. De tevredenheid over de komende 6 maanden is toegenomen, terwijl de beoordeling van de afgelopen 6 maanden iets afneemt. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse landbouwconjunctuurenquête van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) waaraan 448 landbouwers uit het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) in maart hebben deelgenomen.
Meer artikelen bekijken