Startpagina Bedrijfsnieuws

The Ponderosa straalt nog meer op nieuwe vestiging

Wie The Ponderosa zegt, neemt vaak in één adem ‘Nazareth’ mee. Toch verhuisde het land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf afgelopen voorjaar naar een nieuwe locatie in Astene nabij Deinze.

Leestijd : 2 min

Perikelen met uitbreidingsmogelijkheden en vergunningen liggen aan de basis van de verhuis. Op de moederlocatie in Nazareth zat men aan zijn limieten wat uitbreiding betrof. Toch streefden de zaakvoerders hier naar omwille van een verbeterde efficiëntie in de werkplaats en een nog betere service in de showroom. De zaak staat er immers niet alleen gekend voor om landbouwers, loonwerkers, tuinaannemers te dienen. Ook particulieren en de industrie vinden vlot hun weg naar de service van The Ponderosa.

Nieuwe locatie na 4u

Nadat de vergunning voor een uitbreiding/vernieuwing in Nazareth geen groen licht kreeg en er al heel wat centjes hierin waren geïnvesteerd, zette één van de zaakvoerders een berichtje op het internet met de mededeling “grond of garage gezocht”. “Vier uur later stonden we hier in Astene (Deinze) aan de Emiel Clauslaan nr 90 in een voormalige DAF vrachtwagen en Nissan autogarage”, legt ons Marnix Van Parys – zaakvoerder, uit.

“Een geschenk dat op dat moment uit de hemel kwam gevallen. De nieuwe vestiging ligt maar een goede 7 km of slechts 10 minuten van Nazareth. De locatie is schitterend: nog in landbouwgebied waar we van oudsher aanwezig zijn, tevens nog goed bereikbaar voor industrie en particulier. In juli 2020 heb ik de vestiging in Astene gekocht, een jaar later zijn we er volledig operationeel in”, aldus Marnix.

Luchtbeeld van de nieuwe locatie van The Ponderosa.
Luchtbeeld van de nieuwe locatie van The Ponderosa. - Foto: MVP

Vernieuwing op maat

De nieuwe vestiging werd grondig in orde gezet alvorens er in te trekken. Alles werd afgeschuurd en opnieuw geverfd. Twee verflagen en 1.000 liter 2-componentenverf later mag het resultaat gezien worden. Niet van nieuw te onderscheiden. Ook de toonzaal werd vergroot: over 800 m2 staat gereedschap voor de land- en tuinbouwer en aannemer uitgestald. Naast de vernieuwing van burelen en verkoopruimte werd het magazijn en de werkplaats beter gestructureerd. “We zitten hier op een oppervlakte van 17.030 m2 en hebben nog uitbreidingsmogelijkheden”.

Immense verhuisklus

“De verhuis was immens”, geeft Marnix aan. “Vooral het magazijn. Voor de inrichting van de toonzaal kregen we hulp van enkele merken die we verdelen zoals Kramp, Pollet, Gallagher, Stihl”. “18 jaar geleden had ik een grotere werkplaats gebouwd in Nazareth en zei: dit is de laatste uitbreiding in mijn loopbaan. 9 jaar later kocht ik de vestiging in Drongen waar dezelfde merken gevoerd worden, maar waar er een sterke focus ligt op Krone”.

“Openingsplannen om de nieuwe locatie aan de klanten te laten zien, zijn er maar het is niet makkelijk met Covid-19 en eerst nemen we nog deel aan de Werktuigendagen”, klinkt het. Het publiek kon al een glimp opvangen van de nieuwe locatie toen de Steyr demotour aanlegde in Astene.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken