Startpagina Actueel

Landbouwers uit provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zwaarst getroffen

De overstromingen van midden juli hebben vooral bij landbouwers uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant schade veroorzaakt en dit zowel op korte als op langere termijn. De Boerenbond pleit er bij de bevoegde ministers voor om ook de schade veroorzaakt door de overstromingen te erkennen voor een tegemoetkoming vanuit het rampenfonds.

De landbouworganisatie heeft geen globaal overzicht van de oppervlakte van het getroffen areaal, maar meldt dat de schade zich vooral situeert in de overstroomde zones langs de rivieren in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Er is bezorgdheid over de schade zowel op korte als op langere termijn. Zo vreest de landbouworganisatie voor oogstverlies, maar bij plantages die langere tijd onder water stonden kunnen ook de fruitbomen verloren gaan.

De Vlaamse regering heeft al aangegeven de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken