Startpagina Melkvee

Zuivel moet duurzaamheid uitspelen

Hoe staat het nu eigenlijk met het imago van zuivelproducten? Zuivel is bijna in alle huishoudens aanwezig. Toch vindt slechts een minderheid dat zuivel aan hun noden beantwoordt en slechts een klein percentage vindt zuivel trendy.

Het was een vraag die eerder dit jaar gesteld werd op de algemene vergadering van de zuivelindustrie. Ze hadden er gelukkig ook iemand die tot antwoorden probeerde te komen, vertrekkende vanuit een internationale en Britse insteek: Judith Bryans. Zij is voorzitter van IDF, de International Dairy Federation. Die federatie wil de referentie zijn in wetenschappelijke en technische expertise over zuivel en wil de wereldwijde zuivelstem vertolken. Op de keper beschouwd dus ook uw stem.

Daarnaast is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Mycoplasma bovis: feiten, risico’s en aanpak

Melkvee Mycoplasma bovis is een bacterie die bij menig veehouder bekend is, vaak omwille van hun eigen (negatieve) ervaring. Het is een ziekteverwekker die wereldwijd problemen veroorzaakt. Ook in Vlaanderen groeit de bezorgdheid. Mycoplasma bovis behoort dan ook tot een van de grootste uitdagingen binnen de sector. Het Project MycoSTOP werkt aan een betere aanpak ervan.
Meer artikelen bekijken