Startpagina Werktuigendagen

Voorbereidingen jubileumeditie Werktuigendagen op kruissnelheid

Binnen anderhalve maand staat de 35ste editie van de Werktuigendagen op de agenda. De organisatie loopt volop. Ook heel de corona-aanpak werd intussen uitgedokterd. Bezoekers zullen moeten beschikken over het Covid Safe Ticket.

Leestijd : 2 min

De 35ste editie van de Werktuigendagen vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 op zijn vaste stek in Oudenaarde (Heurne). Het was voor de organisatie bang afwachten of én hoe het succesvolle event dit jaar kon plaatsvinden, maar de kogel is door de kerk... Het ziet er naar uit dat de Werktuigendagen het eerste grote landbouwevent in ons land zal worden sinds de start van de pandemie.

Covid Safe Ticket verplicht

De voorbereidingen van de 35ste editie van de Werktuigendagen draaien op volle toeren. Binnen het kader van het Ministerieel Besluit dat vorige week werd gepubliceerd, heeft de organisatie duidelijke lijnen uitgezet. “Wij opteren ervoor om te werken met het Covid Safe Ticket (CST). Op deze manier creëren we een veilige omgeving voor alle bezoekers, exposanten en medewerkers en kunnen we voluit gaan voor een volwaardige editie van het evenement: zonder mondmaskers, zonder social distancing en met catering. Dat is ons inziens ook de enige manier waarop een groot netwerkingsgebeuren als de Werktuigendagen kan doorgaan”, legt voorzitter Georges Van Keerberghen uit.

De organisatie herinnert daarom ook aan de voorwaarden om zo’n CST te bekomen. Het Covid Safe Ticket geldt vanaf 13 augustus voor massa-evenementen van 1.500 tot 75.000 toeschouwers. Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan het digitaal aanvragen via de CovidSafeBE-app. Het kan ook op vraag per post worden toegestuurd.

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket met:

• een vaccinatiecertificaat (meer dan 2 weken volledig ingeënt);

• een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;

• een PCR-test met een negatief resultaat: niet ouder dan dag van de test plus 2 dagen;

• een snelle antigeentest met een negatief resultaat: niet ouder dan dag van test plus 1 dag.

Georges Van Keerberghen: “Ter plaatse zullen geen testen worden afgenomen. Wij hopen dat zoveel mogelijk bezoekers zullen opteren voor vaccinatie en dat de landbouwsector op deze manier een sterk maatschappelijk signaal uitzendt.”

Uitkijken naar ontmoeting

Het organiseren van een landbouwbeurs is in deze onzekere coronatijd een enorme commerciële uitdaging en houdt een groot financieel risico in. “Wij stellen echter vast dat mensen er enorm naar uitkijken om elkaar opnieuw te ontmoeten”, vervolgt Van Keerberghen. “Een evenement als dit is heel belangrijk voor de dynamiek in onze sector. Daarom neemt AgriBevents deze handschoen graag op. Inmiddels zijn reeds een 150-tal firma’s ingeschreven, wat gezien de huidige omstandigheden een heel verdienstelijk resultaat is.” Bij voorgaande edities telde dit tweedaagse open lucht event meer dan 200 exposanten.

“Wij zijn ervan overtuigd dat we de komende weken nog extra bedrijven zullen mogen verwelkomen. Vanaf 16 augustus zullen online ook toegangstickets kunnen worden aangekocht.”

Anne Vandenbosch

Meer info op www.werktuigendagen.be

Lees ook in Werktuigendagen

Meer artikelen bekijken