Startpagina Buitenland

Minstens 22 doden bij geweld tussen veehouders en landbouwers in Tsjaad

Bij gewelddadige confrontaties tussen veehouders en landbouwers in Tsjaad zijn zeker 22 doden gevallen. Dat hebben de lokale autoriteiten op 8 augustus bekendgemaakt.

Leestijd : 1 min

Het conflict heeft te maken met een landgeschil tussen 2 gemeenschappen met aan de ene kant de sedentaire Boulala-boeren en aan de andere kant rondtrekkende arabische veehouders. Het dodelijke conflict heeft zich afgespeeld in het dorp Zohana, gelegen op zo'n 200 km ten oosten van de hoofdstad N'Djamena.

Belga

Lees ook in Buitenland

Het Jaar van het Varken wordt voortgezet

Varkens Volgens de Chinese astronomische kalender eindigde op 24 januari 2020 het Jaar van het Varken. Voor de Chinese varkenshouderij stopte het echter niet die dag. Het afgelopen jaar waren de varkensprijzen er ontzettend hoog door de problemen in de voorgaande jaren. Door een tekort aan varkensvlees profiteerde eigenlijk heel de wereld mee. Europa, Amerika en Brazilië pikten hun graantje mee. Nu de Chinezen terug op kruissnelheid zijn om hun varkensvlees zelf te produceren, kunnen deze vleesexporterende landen zich maar beter focussen op de eigen markten of uitkijken naar andere afzetmogelijkheden.
Meer artikelen bekijken