Startpagina Actueel

Groene Kring viert 50-jarig bestaan met groot jubileumfeest!

Op 28 augustus kunnen alle Groene Kringers én sympathisanten na lange tijd eindelijk terug het beste van zichzelf geven op het jubileumfeest van Groene Kring. 50 jaar geleden werd de spreekbuis voor jonge land- en tuinbouwers opgericht. Die verjaardag laat het Nationaal Bestuur, ondanks corona, niet zomaar voorbij gaan. Tijd voor een feestje!

Leestijd : 3 min

Het was even afwachten, maar het jubileumfeest van Groene Kring kan dan toch doorgaan. Gedurende dit jaar werden al verschillende evenementen op poten gezet om de 50ste verjaardag van de vereniging in de kijker te zetten. Als kers op de taart maakte Groene Kring bekend dat er tijdens het laatste weekend van augustus met elkaar gedanst mag worden.

50-jarig bestaan

Gedurende de voorbije maanden zette Groene Kring al verschillende acties op poten om hun 50-jarig bestaan in de kijker te zetten. Bram Van Hecke, voorzitter van Groene kring, vertelt daar meer over: “We zijn het jaar gestart met een speciale editie van Stiel, ons ledenblad. Daarin werd het feestjaar aangekondigd met een heuse feestkalender. Op dat moment hebben we ook het logo tijdelijk aangepast en wat feestelijker gemaakt.

Daarnaast wilden we in 2021 heel graag een campagne starten die jonge boeren positief in de kijker zet. Dat deden we met een sticker- en banneractie. Jonge boeren hebben het vaak heel moeilijk omdat ze voor grote uitdagingen staan die onzekerheden met zich meebrengen. We hebben daarom die grote campagne bedacht met daaraan gekoppeld de tractorenestafette, die heel Vlaanderen doorkruiste en daardoor een week lang in nationale media te vinden was. Dat was een succes!”

De grote tractorenestafette van eerder dit jaar heeft zeker de aandacht getrokken.
De grote tractorenestafette van eerder dit jaar heeft zeker de aandacht getrokken. - Foto: Groene Kring

Jubileumfeest

Groene Kring heeft er alles aan gedaan om het jubileumfeest te laten doorgaan, en dat is gelukt. “We zouden geen jongerenvereniging zijn, moesten we geen groot feest maken van deze speciale verjaardag”, gaat Bram verder. “Het Groene Kringfeest gaat door in Nieuwkerken-Waas en wordt afgetrapt met een receptie voor iedereen die vroeger en nu een belangrijke rol gespeeld heeft voor de Groene Kring: leden, werkkrachten, sympathisanten, beleidsmakers en partners.

Vanaf 21 uur is iedereen met een warm hart voor de jonge land- en tuinbouwers welkom om te feesten, ook niet-Groene Kringers. Het moet vooral een samenkomst zijn van jongeren met een hart voor de land- en tuinbouw over heel Vlaanderen. De dj’s van dienst zijn zeer gekend onder onze leden, wat het nog leuker maakt. Zo komen Dj Jelle dabaaajj, Afbraakwerken dj HEX en dj Agri & dj Bonny plaatjes draaien.”

Coronaproof

“Om alles coronaproef te laten verlopen, en ervoor te zorgen dat iedereen veilig is, werken we samen met een professionele eventorganisator. Net als vele andere evenementen, maken wij ook gebruik van het Corona Safe Ticket. Dat zal iedereen moeten tonen aan de ingang. Iedereen die binnen is zal dus tweemaal gevaccineerd zijn of een PCR-test hebben gedaan, en dan mag er echt gedanst worden!”

Verdere acties

Later dit jaar zal Groene Kring haar trots voor de jonge land- en tuinbouwers nog eens extra in de kijker zetten via de (sociale) media. “Dat doen we door het lanceren van een korte spot die de Vlaamse jonge boeren en hun liefde voor de stiel in de kijker zet. Op die positieve reclame zullen we altijd blijven inzetten, want de jonge boeren verdienen dat”, aldus Bram.

Tot slot van dit feestjaar zal de vereniging samen met CAG (Centrum Agrarische Geschiedenis) een boek lanceren dat de geschiedenis van Groene Kring in beeld brengt. Daarin zullen de mooiste en belangrijkste momenten uit de 50 jaar van Groene Kring mooi gedocumenteerd worden.

Heb jij ook zin in een feestje? Koop dan jouw ticket voor 10 euro op www.groenekring.be/feest.

Sanne Nuyts

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken