Startpagina Akkerbouw

De Waalse zonnebloem: nog meer zon op ons platteland

Vorig jaar hebben Scam, Cultures d'avenir en het Cra-w een eerste proef opgezet om te onderzoeken of de zonnebloementeelt in Wallonië haalbaar is, zeker in deze tijden van klimaatverandering. Hieronder geven we meer uitleg over de eerste veldwaarnemingen... en over het project dat door Wallonië wordt gesteund en de naam ‘Sunwall’ kreeg.

Na tientallen jaren ononderbroken aanwezigheid in onze vruchtwisseling, worden sommige gewassen om diverse redenen minder interessant. Zonder vooruit te lopen op de toekomst ervan is het interessant om het potentieel van bijkomende hoofdgewassen te onderzoeken. Een voorbeeld hiervan is de oliehoudende plant, de zonnebloem. De vakantiegangers in juli zullen zeker hebben opgemerkt dat de prachtige velden met grote gele bloemen geleidelijk aan ook in het noorden te zien zijn. Lyon, Dijon, Nancy, Metz, Luxemburg... : de zonnebloemen staan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken